Wat is bedrijfswagenlease?

Bedrijfswagenlease is een specifieke vorm van autolease waarbij bedrijven auto’s leasen voor zakelijk gebruik. Het houdt in dat de leasemaatschappij eigenaar blijft van de auto’s en deze ter beschikking stelt aan het bedrijf in ruil voor periodieke leasebetalingen.

Beheer uw kosten

Met bedrijfswagenlease heeft u een duidelijk inzicht in de maandelijkse kosten, omdat deze zijn opgenomen in het leasecontract. Dit maakt het gemakkelijker om uw budget te beheren en voorkomt onverwachte uitgaven zoals reparatie- en onderhoudskosten.

Wagenpark naar behoefte

Bedrijfswagenlease biedt flexibiliteit in termen van de duur van het leasecontract en het aantal voertuigen dat u nodig heeft. U kunt het aantal auto’s in uw wagenpark gemakkelijk aanpassen aan de behoeften van uw bedrijf. Bovendien kunt u regelmatig upgraden naar nieuwere en efficiëntere voertuigen.

Voordelen bedrijfswagenlease

Fiscale voordelen

Afhankelijk van de fiscale wetgeving kunnen er bepaalde belastingvoordelen zijn bij bedrijfswagenlease. Zo kunnen de maandelijkse leasebetalingen en de kosten voor brandstof en onderhoud fiscaal aftrekbaar zijn.