Onze toewijding aan een groenere toekomst

Bij Myleasecar zijn we vastbesloten om jouw impact op het milieu te minimaliseren en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Met een paar simpele aanpassingen aan je wagenpark en operationele processen kunnen helpen om duurzamer te worden. Lees meer over onze aanpak en stappen voor het verduurzamen van jouw wagenpark.

1. Evaluatie van het huidige Wagenpark

Onze eerste stap in het verduurzamingsproces is de evaluatie van het huidige wagenpark. We analyseren factoren zoals rijgedrag, afstanden, laadinfrastructuur en de totale eigendomskosten (TCO) om de geschiktheid voor elektrificatie te bepalen.

2. Duidelijke doelen en budgetten

We stellen concrete doelstellingen vast voor de elektrificatie van jouw wagenpark, zoals het percentage elektrische voertuigen (EV’s) dat we willen bereiken en de tijdlijn hiervoor. Ook stellen we realistische budgetten op voor deze transitie.

3. Keuze van Elektrische Voertuigen

Bij de selectie van EV-modellen kijken we naar de behoeften van jouw bedrijf en de specifieke taken van het wagenpark. Factoren zoals actieradius, laadsnelheid en benodigde functionaliteiten zijn hierbij cruciaal.

4. Infrastructuurplanning

Een belangrijk aspect van onze verduurzamingsstrategie is het zorgen voor de nodige laadinfrastructuur. We installeren laadpalen en zorgen voor de benodigde elektrische capaciteit, zowel op kantoor als op andere locaties. We bieden ook thuislaadoplossingen aan werknemers.

5. Training en bewustwording van medewerkers

We zorgen voor training van werknemers en fleetmanagers over het gebruik en onderhoud van elektrische voertuigen. Dit draagt bij aan een soepele overgang en helpt vakantiestress bij medewerkers te verminderen door uitleg en praktijkvoorbeelden.

6. Implementatie en pilotprojecten

We beginnen met een pilotproject om ervaring op te doen en eventuele uitdagingen te identificeren. Vervolgens breiden we de elektrificatie geleidelijk uit naar de rest van jouw wagenpark.

7. Monitoring en optimalisatie

Met onze managementrapportages kunnen we het wagenpark monitoren, inclusief laadgegevens en rijgedrag. Deze gegevens gebruiken we om de efficiëntie te optimaliseren en de kosten te beheersen.

Verklein ook jouw voetafdruk

Bij Myleasecar zetten we ons in voor duurzaamheid en werken we voortdurend aan het verbeteren en vergroenen van jouw wagenpark. We geloven dat deze stappen niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook waarde toevoegen voor jouw klanten en medewerkers. Wil je ook verduurzamen? Neem dan contact met ons op.